collage_object-2

NeoStrata


DERMATOLOGISKT UTVECKLAD HUDVÅRD
NeoStrata är vetenskapligt avancerad, kliniskt beprövad hudvård som rekommenderas av hudläkare för att återställa, förbättra och synbart ge huden nytt utseende.
NeoStratas produkter är effektiva vid många olika hudtyper och hudproblem:

 • För tidigt åldrad hy/solskadad hy
 • Torr glåmig och uttorkad hy
 • Fina linjer och rynkor
 • Pigmentfläckar 
 • Akne/fet hy som är benägen att få finnar

FÅ EN FRÄSCH, STRÅLANDE HUD MED HJÄLP AV NEOSTRATAS VETENSKAP

NeoStratas  nyckelteknologier:
Glykolsyra - AHA (AlphaHydroxyAcid)
Är en naturlig beståndsdel i sockerröret. Den exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar i huden, minskar porstorleken och hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor. I dermis ökar denna alfahydroxisyra syntesen av glykosaminoglykaner (GAGs) och kollagenfibrer så att huden ser fastare ut. Neostratas produkter som innehåller glykolsyra är optimalt effektiva med ett idealiskt pH och i en perfekt koncentration. Amfoteriska sammansättningar har skapats för att minimera rodnader och irritationer (patenterat av NeoStrata).

Citronsyra - AHA
Finns naturligt i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som har skyddande antioxiderande antiaging-effekter. Hjälper till att reparera tecken på solskador och elastos på grund av solstrålning, genom att förbättra kvaliteten på de elastiska fibrerna och öka innehållet av GAGs i huden. Eftersom den både har skyddande och reparerande effekt används den ofta som förstärkande ingrediens när man vill rikta in sig på speciella hudproblem.

Mandelsyra - AHA
Är en fettlöslig alfahydroxisyra som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut.

Glukonolakton - PHA (PolyHydroxyAcid, den nya generationen AHA)
Är en verksam antiaging-ingrediens som inte irriterar huden, inte ens för patienter med kliniskt bevisad känslig hud, så som rosacea eller som har gjort kosmetiska ingrepp. Har en antioxiderande effekt samt hämmar nedbrytande processer i huden, som t ex glykering. Hudens sunda vävnad och ungdomliga elasticitet bevaras. Glukonolakton stärker hudens barriärfunktion och minskar med tiden hudens känslighet mot irriterande ämnen och rodnader. Glukonolakton gör inte huden känsligare för solen.

Laktobionisk syra - PHA
En patenterad ”bionisk” PHA som utvinns från mjölksocker och inte är irriterande. Hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hud. Laktobionisk syra är en effektiv antioxidant som används för att förhindra oxidativa skador på transplanterade organ. Den bidrar till att göra huden fast genom att hämma enzymet MMP som bryter ner kollagenet, och orsakar rynkor och slapp hud. Den är också en naturlig återfuktare som binder vatten och skapar en fuktgivande barriär. 

NeoGlucosamine™
Är en relativt ny och av NeoStrata patenterad teknik som bygger på ett i huden naturligt förekommande aminosocker. NeoGlucosamineTM exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne. NeoGlucosamineTM är en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. Fina linjer och rynkor blir mindre framträdande vilket ger ett fräschare och ungdomligare utseende.

Aminofil®
NeoStratas senaste genombrott inom antiaging teknologin. Aminofil® är ett patenterat aminosyrederivat som har visat sig öka fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Ger huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och minimerar därmed rynkor och linjer.

Anisktsbehandling Retinol Peel med NeoStrata

NeoStrata Prosystem Retinol Peel är en avancerad peel-behandling, som innehåller en hög procent Retinol (3%) som i kombination med unika, patenterade aktiva ingredienser som NeoCitriate och Aminophil (Retinol Boosting Complex) ökar kollagen-produktionen. Den avancerade formulan innehåller också lugnande- och antioxidant-ingredienser (bisabolol och vitamin E). Dessa ingredienser arbetar i synergi med varandra.
NeoStrata Pro System Retinol Peel:

 • Minskar fina linjer och rynkor 
 • Minskar akne  
 • Förbättrar fastheten i huden
 • Främjar lyster och ger en jämn och klar hud.

Den är utformat för patienter som har:

 • Mild till svårt åldrad hud med solskador 
 • Akne och akne-ärr 
 • Hyperpigmentering och åldersfläckar
 • För dig som vill förbättra din övergripande hudkondition.

Det är en mycket effektiv peel med minimal återhämtningstid, denna Retinol Peel visar synliga resultat efter en behandling, men en serie på fyra till sex behandlingar med fyra till sex veckors mellanrum rekommenderas. Fördelarna med Retinol är välbeprövade och välkända.

 • FÖRYNGRINGSBEHANDLING OCH ACNEBEHANDLING  ANSIKTE

BEHANDLINGEN:
Behandlingen på kliniken och veckan efter behandlingen

ProSystem Retinol Peel införlivas enkelt i din behandlingsregim och passar de flesta hudtillstånd. Den är bra för anti-aging eller för att rensa akne hos patienter i alla åldrar. Använd inte produkter som innehåller Retinol 3-4 dagar före denna behandling.
 • Behandlingen inleds med rengöring av ansikte och hals, därefter neutraliseras hudens pH samt fett avlägsnas från huden så Retinolen kommer åt huden ordentligt och får en bättre effekt .
 • Peelen appliceras med en pensel i ett eller flera lager beroende på önskad styrka på behandlingen. Efter 10 minuter masseras Retinol Peelen in i huden och tvättas av hemma efter cirka åtta timmar eller nästa dags morgon. 
 • Patienten kommer att uppleva att huden blir rodnad och flagar på ungefär dag två eller tre, vilket kommer att dämpas efter fem till sju dagar. Återhämtningstiden är minimal eftersom rodnad och flagning kan minskas med användning av återfuktande produkter. Smink kan användas även när huden flagar. Solskyddsmedel är absolut nödvändigt eftersom huden blir mer känslig för sol när den är rodnad och flagar.

Finns det risker eller kontraindikationer?
ProSystem Retinol Peel har minimala risker och få kontraindikationer.

 • Patienter som är gravida bör inte genomgå Retinol Peel
 • Patienter som har använt Roaccutan under de senaste sex månaderna bör inte genomgå Retinol Peel
 • Patienter som har en känd känslighet för retinoider bör inte genomgå Retinol Peel.

Hur är patient-tillfredsställelsen?
Patienter älskar ProSystem Retinol Peel och resultaten! Det är ett enkelt förfarande med minimala risker och ett omedelbara resultat. Det är inte smärtsamt och patienter upplever flagningen som man förväntar sig efter en peel. De älskar efteråt sin släta, silkeslena hud och övergripande strålande utseende.

PRISLISTA

Ansiktsbehandling Kemisk Peel med NeoStrata

NeoStrata Pro System Rejuvenating Peel (kemisk peel), sockersyra (glykolsyra, en AHA-syra) penslas på huden för att minska bindningen av döda hudceller i hudens hornlager, det normaliserar cellomsättningen. Det ger ett slätare och mer flexibelt hornlager (stratum corneum) samt förhindrar att porer täpps igen. När man tar bort döda hudceller sker en nytillväxt av nya fräscha hudceller i överhudens basala lager. Cellförnyelsen triggar igång kollagentillväxten vilket leder till att fina linjer och rynkor blir mindre framträdande. Dessutom får man en återfuktning då glycolsyran har fuktighetsbevarande egenskaper och det ger naturligt återfuktade celler.
NeoStrata kemisk peeling kan:

 • Motverka fina linjer och rynkor, hudföryngring
 • Hjälpa mot acne, fet och oren hud
 • Hjälpa mot rosacea
 • Minimera pigmentförändringar
 • Hjälpa mot torr hud
 • Hjälpa mot seborroiskt eksem

NeoStrata har patent på ett amfoteriskt komplex som ligger runt varje syra-atom och skyddar huden när syran penetrerar hudytan. Kemisk peel kan göras som en lunchbehandling då huden inte rodnar och flagar efter behandlingen tack vare det amfoteriska komplexet.

Risker och kontraindikationer för Kemisk Peel med AHA-syra

 • Patienter som är gravida ska inte genomgå AHA-syra  Peel.
 • Patienter som har använt Roaccutan under de senaste sex månaderna ska inte genomgå AHA.syra Peel.
 • Även andra kontraindikationer finns som vi går igenom i samband med konsultationen.
 • KEMISK PEEL NEOSTRATA  ANSIKTE OCH HALS 20%, 35% ELLER 50%

Huden måste förberedas minst 14 dagar med produkter fån NeoStrata alt. Exuviance. Vid första behandlingstillfället används alltid 20% glykolsyra för att sedan vart efter huden tål det öka till en glykolsyra med högre procents styrka.
För att behandla acne, rosacea eller en hudföryngrande behandling rekommenderas en kur-behandling, då är det möjligt att öka till en glykolsyra med högre procent.

BEHANDLINGEN:
Efter konsultation och genomgång av ev mediciner utförs behandlingen

 • Behandlingen inleds med rengöring av ansikte och hals, därefter neutraliseras hudens pH samt fett avlägsnas från huden så glykolsyran kommer åt huden ordentligt och får en bättre effekt .
 • Glykolsyran penslas på huden, vi använder en fläkt för att minska obehaget från glykolsyran och huden övervakas hela tiden av sjuksköterska. När glykolsyran har fått önskad effekt neutraliseras glykolsyran med en bas som appliceras som en spray. Så länge glykolsyra finns kvar på huden bildas ett skum vid neutraliseringen vilket gör det lätt att bedömma när all glykolsyra är neutraliserad.
 • När all glykolsyra är neutraliserad appliceras en passande mask som Guld- Masque, Oxygen-Masque eller en Antiredness-Masque.
 • Behandlingen avslutas med applicering av Bionic Face Serum + ev Aminofil Serum och en återfuktande creme med SPF.
PRISLISTA
 • KEMISK PEEL NEOSTRATA STÖRRE OMRÅDE 20%, 35% ELLER 50%
(ex ansikte, hals och dekolletage eller ryggen)
Huden måste förberedas minst 14 dagar med produkter fån NeoStrata alt. Exuviance. Vid första behandlingstillfället används alltid 20% glykolsyra för att sedan vart efter huden tål det öka till en glykolsyra med högre procents styrka.
För att behandla acne, rosacea eller en hudföryngrande behandling rekommenderas en kur-behandling, då är det möjligt att öka till en glykolsyra med högre procent.

BEHANDLINGEN:
Efter konsultation och genomgång av ev mediciner utförs behandlingen
 • Behandlingen inleds med rengöring av ansikte och hals, därefter neutraliseras hudens pH samt fett avlägsnas från huden så glykolsyran kommer åt huden ordentligt och får en bättre effekt .
 • Glykolsyran penslas på huden, vi använder en fläkt för att minska obehaget från glykolsyran och huden övervakas hela tiden av sjuksköterska. När glykolsyran har fått önskad effekt neutraliseras glykolsyran med en bas som appliceras som en spray. Så länge glykolsyra finns kvar på huden bildas ett skum vid neutraliseringen vilket gör det lätt att bedömma när all glykolsyra är neutraliserad.
 • När all glykolsyra är neutraliserad appliceras en passande mask som Guld-Masque ,Oxygen-Masque eller en Antiredness-Masque
 • Behandlingen avslutas med  applicering av Bionic Face Serum + ev Aminofil Serumoch en återfuktande creme med SPF.
PRISLISTA
Eva-Marie Stridserg / Fotograf Angelica Klang

KONTAKTUPPGIFTER
Eva-Marie Stridsberg
Leg Sjuksköterska
Medicinsk hud- och laserterapeut
Tel 0703121267
evamarie@hudvard-uppsala.se

Ställ en fråga

NeoStrata